A webáruház cookie-kat használ, az oldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát. Rendben
Termékek Menü

Hogyan válaszd ki a megfelelő edzőruhát

Hogyan válaszd ki a megfelelő edzőruhát

Az edzéshez fontos a megfelelő ruhadarabok kiválasztása. Sokan első látásra beleszeretnek a legtrendibb ruhadarabokba, annak ellenére, hogy ilyenkor nem ez a legfontosabb szempont.

A tökéletes edzőruha kiválasztásához nyújtunk most segítséget, megmutatjuk mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venned a vásárlás során. 

méret és fazon


Ez elsőre teljesen magától értetődőnek tűnik, de egy ilyen cikkben fontos megemlíteni a kritériumok között. Ne viselj túl szűk vagy a saját méretednél több számmal nagyobb ruhát, hiszen a lényeg, hogy szabadon tudj mozogni, a ruha pedig támogasson ebben és ne gátoljon! A fazont mindig az adott edzésformához válaszd, más fazonú nadrág lesz jó jógához, labdajátékokhoz vagy éppen futáshoz. 

anyag


Mikor edzőruhát keresel, nagyon fontos, hogy figyelj az anyagokra! Sokan automatikusan, természetessége miatt a pamutra gondolnak, mint legjobb alapanyagra, azonban ez nem mindig jó választás. Egy pamutfelső jó lehet a számodra, ha jógához, sétához, strecthinghez vagy bármi olyan sporthoz keresel ruhát, aminek során nem ér nagy terhelés és nem fogsz megizzadni. A pamut ugyanis nem képes elvezetni a nedvességet, ezért nem komfortos egy megterhelőbb edzés esetén. Ilyenkor válassz inkább olyan ruhát, ami polypropyleneből, lycraból esetleg spandexből készült, vagy tartalmaz úgynevezett COOLMAX vagy SUPPLEX szálakat. Ezek ugyanis -a nedvesség elvezetése mellett - segítenek a megfelelő testhőmérséklet megtartásában is. 

szín


Sokan nem is gondolnák, de a szín valóban számít. Nagyobb szerepe van annál, minthogy tetszik-e nekünk vagy sem. Persze ez is fontos, de a színek igazi jelentősége abban rejlik, hogy képesek megváltoztatni a hangulatunkat és a hőérzetünket is. Számos kutatás foglalkozott a színek ránk gyakorolt hatásával, és többek közt azt is megállapították, hogy ha világosabb, élénkebb színeket látunk, jobban fogjuk érezni magunkat - edzés közben is. Emellett pedig praktikus szempontjai is vannak a színválasztásnak: télen vagy hűvösebb idő esetén a fekete és más sötét színek magukba gyűjtik a fény sugarakat és melegebbnek érezzük az adott ruhadarabot, nyáron azonban pont ezért érdemes minél több fehér és világos színű ruhát hordanunk, amik visszaverik a fényt. 

rétegek


Ha már az időjárásról beszéltünk: amikor kiválasztottad a Neked tetsző rövidujjú pólót vagy ujjatlan felsőt ami minden szempontból tökéletes például ha futni készülsz, érdemes gondolnod a hidegebb hónapokra is. Szerezz be hosszúujjú szabadidőfelsőket, vagy olyan darabokat, amiket gyorsan magadra kaphatsz ha az egy réteg ruha kevésnek bizonyul. A legtöbb áruház, így a mi kínálatunkban is találsz olyan darabokat, amelyeket egymással kombinálva stílusos megjelenésed lesz és hűvösebb idő esetén is sportolhatsz a szabadban is.

cipő


Nem lehet teljes az öltözékünk, és ez a cikk sem :) egy jól kiválasztott edzőcipő nélkül. Ez azonban egy olyan komplex téma, ami külön bejegyzést kíván, ezért a következő cikkünkben a tökéletes edzőcipő megtalálásában segítünk majd, eláruljuk mire kell figyelned a vásárlás során.

a lényeg


Az edzőruha szett összeállításakor, akár csak egy hétköznapi farmer vagy egy elegáns irodai öltözet kiválasztása során is a legfontosabb dolog, - az anyagokon, és fazonokon túl - hogy jól érezd magad és felszabadultan önmagadat adhasd minden helyzetben, így sportolás közben is.

Tartalomhoz tartozó címkék: edzőruha